Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja, vadå - det är inte så lätt att låta bli... ;-)


Saneringsintentioner

Melodi: Alpens ros


Ifrån skabrösa texter må den renas
Alpens ros – den växte sig fatal
Nu önska växter gro där sinnet lenas -
men det var skönt att föda text så hal…


Om jag det klarar kan man likväl undra
icke är väl detta min passion
ej heller platt är livets egen flundra
och min lekamen har sin egen ton


Men om på allvar detta är min mening -
göra god den rosens minneslund
då måste sinnet genomgå den rening
som icke aktar skaldens inre rund


Då bör man glömma melodiens sälta
vad den ledde till i aftonstund
(den aldrig någonsin har lidit hälta)
då gömmes även lustens egen blund


Om mina ord dig ändå gör rätt fiken
kan i stunden inget göras åt
Men fina minnen dväljas i de riken
där man blir glad och ännu mera kåt


Icke mer om detta vill sig röja
melodien städas och blir skön
ty nuförtiden får nog skalden nöja
sig med att minnen skänker goda frön…

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-26 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP