Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...kanske blir det mer än käk


8 sätt att salta maten vid första middagsdejten

 

Du har säkert redan funnit recept på den perfekta maten, men det mesta kräver ju salt.

Det är inte så himla lätt att veta vilken sort man bör välja, därför en liten lathund/förteckning.

 

1. Havssalt

Denna sort väljer du som vill känna havets friska närhet och kanske uppnå en och annan våg.

 

2. Salt med jod

Vanligt enkelt bordsalt duger gott. Dessutom behöver vi jod. Utan jod får man struma. För den jordbundna och enkla människan.

Se upp bara eftersom Jod är ett blåsvart glänsande ämne som i rumstemperatur avdunstar med en blåviolett gas som har en irriterande lukt. 

 

3. Salt utan jod

Troligtvis använder man salt med jod till vardags så varför inte denna variant. Havsalt och annat kravs innehåller inte heller jod vanligtvis. En ganska trist variant som kanske inte leder till nåt mer.

Bra om man vill ha en lugn första kväll.

 

4. Flingsalt

Strö lite flingor över maten. Kanske nåt för den som är försiktig, möjligtvis född i fiskens tecken, därmed förmedlar man en finstämd känsla som kan leda till öm beröring.

 

5. Gourmetsalt

För den säkra som vill nå en fulländad avslutning på kvällen. Här finns inga krussiduller utan ren, rak ärlighet och exclusivitet.

 

6. Grovsalt

Denna variant är inte att föredra på första middagen. Det kan gå käpprätt åt pipan.

 

7. Bordsalt

Vill man gå rakt på sak kan man välja denna och fösa undan tallrikarna direkt efter middagen.

 

8. Tårar

Här snackar vi att ge av sig själv. När man känner att hjärtat vill omsluta och svälja middagsdejten så fäll några tårar. Helst lyckliga då.

 

Man kan också blanda lite nypor av de olika sorterna naturligtvis. Men tänk på att en del blandningar kan bli förödande. Tänk efter före. 

 




Övriga genrer av Cris
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-21 10:51



Bookmark and Share


  mb74
mycket roande läsning om salt
salt är en bra krydda till så mycket.
diggar din text skarpt,bra:)
mvh/mikael
2006-02-21

  Jessica Ebbesson
Mycket att tänka på när det gäller salt..var själv bland kryddhyllorna häromdagen och såg en uppsjö..
Underhållande läsning..föredrar förmodligen nr.1 havssalt..dock med stora svallvågor ;)
2006-02-21

    steffe struts
hmm.. tror jag väljer nr 5, eller vänta...
kanske.... svårt att välja... nej, det blir nr 8!

kul idé! gillar sättet du skriver på. lagom långa
stycken, välskrivet!

stefan
2006-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris