Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sammansmältning av två "bilder" : En meditationsteknik och en ikon


Med slutna ögon

känner du flamman
centrerad över ditt bröst?
som närs av ditt andetag
pulserande av dess syre

I närvaro fokuserad

av sårbarhet möjliggjord

en värme som fyller din kropp
med kärleksfull existens

kan du flytta lågan med tanken?
känna dess värme tränga in
i hela din existens?

Är det möjligt att leva så
– i varje minut –
även med öppna ögon?

Var det så han levde
när han gick bland oss?









Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-10 21:23



Bookmark and Share


  Drömfångare
Måste kännas varmt och gott. Jag avundas honom i så fall...
2013-03-11

  Kristina Wallbing
Ja, är det möjligt? Jag önskar verkligen att en sådan närvaro vore möjlig.
2013-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)