Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har anropat sin Gud någon gång under sitt liv oavsett om man är troende eller inte troende. © Spanaren


Alla har bett någon gång

Själen är ett ljus från den högste som vi alla har fått i en gåva
Förvalta den presenten så kärleksfullt som det är utförbart

En gnista av ljus till alla och återigen bevisar det att vi är ett
Ljuskällan som bara vill oss gott men med öden ändå så olika

Samtliga tror på den samme men förrättar bön på olika sätt
Alla tillsammans har samma mål varför då träta i tid och otid

Sitt i ljus bön var du är och be på det sätt du vill för alla ber
Stirra dig inte blind på religion eller inte utan be på ditt sätt

© Ann-Britt Berglund
20 mars 2013




Fri vers av Ljusletaren
Läst 354 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-03-20 07:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske var det så för hundra år sen, eller mer, men nu stämmer påståendet inte alls. Perspektiven är klarare och gud, sin eller din, är död för länge sen. Tack gode gud för det.
2013-03-25

    ej medlem längre

Ja visst ber vi alla någon gång

2013-03-25

  Sunlight
stjärnstoft i dessa strofer

själen...
...ett ljus från den högste...
...en gåva

Mycket vackert skrivet
ord som sprider ljus...
2013-03-21

  bittemi VIP
Så fint skrivet! Viktigt budskap också om allas rätt att uttrycka sin bön och sin tro på sitt eget sätt! Mycket bra
2013-03-20

  Lars Hedlin
JA så är det ..Alla ber någon gång!
2013-03-20

  ResenärGenomLivet VIP
I nödsituationer ber nog de flesta...
2013-03-20

    ej medlem längre
Visst är det så, ibland är bön det enda en människa har, men ljuset kan vara obarmhärtigt när man är sjuk å känner sig otrygg, då hjälper bara mera medicin! När det inre sviktar....
2013-03-20

  soligajag_1 VIP
Så underbara och vackra ord! Visst ska jag be och känna denna värme och gemenskap du ordar om!!
2013-03-20

  Siggesdotter
Tack för dessa vishetens ord som jag instämmer i av hela hjärtat! En uppriktig bön och längtan gör underverk med bedjaren!! Tack för Ljuset som DU sprider!! Applåd!
2013-03-20

  Chawa VIP
Fina tankar och fin dikt! "Själen är ett ljus från den högste"...
2013-03-20

  anits VIP
Så fint och sant skaldat
2013-03-20

  Bo Himmelsbåge
Ja, låt oss alla be tillsammans och förstå att vi har ett o samma mål!
2013-03-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fina tankar om bönen! Trösterika råd
2013-03-20

    ej medlem längre
Fint!
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren