Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livet och/eller döden, utopierna och den enskildes suveränitet.


gameplan


om 60 år är vi döda

det är på intet sätt
ett politiskt ställningstagande

från hundra till noll
från alltet till intet

snabbare än vad du kan säga
’anarkokapitalistisk utopi’

snabbare än vad jag kan stava
till ’jag älskar dig’

vi har kanske 60 år
ett litet stycke gemensam mark
och en perfekt ackordslinga

vårt ackumulerade kapital
vår förvaltningsberättelse

ett levande testamente
över skapandekraften
i människors ögon

vårt eget evangelium
hastigt uppdiktat

i munnen på dem som talar

om vår dygd
om doften av vårt hår
och om våra synder

det tar 15 miljarder år
och/eller ett endaste
perfekt ögonblick

att skapa en människa

 

insha’allah

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-28 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd