Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapad.

 

styrkt av stålet i ryggraden
vissheten allt ordnar sig
och se i väntan
därför skär jag inte
kapar istället stora stycken
tuggar skrattar samtidigt
är man född norr om så är man
jäser maskrosvin
i skjulet bakom
klart till midsommar att tryckas ner
med Björn och Sigberg
goda grannar som lutar djupt
där bak
faller lätt i sömn
firandet varar kortare så
slipper sitta skruvad
i ensamhetens förkastlighet
sen, inlindad i blomster
träder jag fram
in på bara stålet vrålar jag
norr om ingenstans hör ingen och ingen ser

 

 




Fri vers (Fri form) av Erika H
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-14 10:12



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Barskrapat o genuint tillyxat. Förtjänar sina trenne talljoxar uppå gren.
2014-01-16

  Elina Vacker
En käftsmäll. Man anpassar, ser andra, gör det man ska. Men stålet biter, man tar inte skit och har hittat något av sig själv därinne, något ingen sätter sig på. Det är bara ensamheten som är ens innersta vän men också fiende. Texten får mig att dra iväg, i scener, i bilder...härligt tänkvärd text. Språket är målande, starkt och orden finnt sitt innehåll. Love it!!

Elina
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Erika H