Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Vacker oskuldsfri natur

Så inbjudande mjukt ni lockar mig och så många andra att komma för vila ut hos er
Bestrålande av solen så lyser ni vitare än vitt och alla kan tro att där ligger snötäcket

Ett täcke så mjukt att bädda om sig med i den mjuka myren det bådar gott för själen
Stannar av och tar in hela panoramat och vill helst komma ännu närmre mjukheten

Vill göra i ordning sängen av era bomullstussar och frossa helt i era oändliga mängder
Fast vackrast är ni där ni står och glänser med er oskuldsfulla frihet till endast vår ära

© Ann-Britt Berglund
12 juni 2013




Fri vers av Ljusletaren
Läst 388 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-06-12 13:45



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert skaldat
2013-06-19

  Lena Själsöga Keijser
vackerandning
2013-06-13

  Lindha W Gustavsson
Vackert uttryckt!
2013-06-13

  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2013-06-12

    ej medlem längre
Ja, när starrgräset volmar!
2013-06-12

  Rise Little One
Underbar ordtavla under din magiska penna.
2013-06-12

    ej medlem längre
En vacker bild till en mycket vacker text.
2013-06-12

  Tarantaran
Man vet inte vad man hittar
för ull, men jag var nyfiken
namnet på den sortens ull
som bara har en boll och
den verkar heta myrull;
sådana som har flera ax-
samlingar heter tex. ängsull,
gräsull, kärrull osv. Och att
myrullen kunde vara vit ibland,
men oftast blekt gulvit..Det
kanske finns någon sort med
namn som alltid är vit..kanske
i Norge..? :))..skojar.. och på
allvar, det fanns sådana bilder
från Norge - som helt vita bollar!
/ kram
2013-06-12

  Ljusletaren
Googlade nyss och hittade att det bland annat finns två olika sorter. En med tätare strån ovanför trädgränsen. Det kanske det var det du också hittade Taran ;.) /kram
2013-06-12

  Tarantaran
De är så ulligt gulliga
och lockande, de hittades
och första fyndet registre-
rades i dina hemtrakter
1856!( från Valloive nära
Laisaälven i Pite Lappmark )
härliga bilder hos dig...
och på Google på
myrull; tack: nu fick jag
veta vad de heter! :)
2013-06-12

  Lars Hedlin
Mycket vacker...
2013-06-12

    ej medlem längre
Vacker sanning.
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren