Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det sitter en fjäril bakom ett fruset vattenfall


så står jag här
framför spegeln
och gillar inte vad jag ser

de som hade varit nära dig
fick efterhand en speciell blick

det är något
från de andra ansiktena
som jag nu ser i mitt eget

den där lite nedslagna

som om man fryser

när jag ser mig i spegeln idag
så ser jag också så där frusen ut

u t t u n n a d

jag borde inte gått in

det fanns signaler som lyste rött

men jag befann mig i ett mörkt skede
på min livsvandring

din dörr var öppen
och det skimrade ett lockande ljus därinne

jag försökte värma mig
(du såg ju aldrig frusen ut)
men det var kallt därinne

[måste det till en kall och syrefri rymd
för att ljuset från stjärnorna ska synas?]

 
det som bländade mig där inne 
var din narcissistiska stjärna
som närdes av utslitna själar

en vind drog genom de öppna dörrarna
("de är bra att ha!")

och jag såg inte lögnernas legio 
som skötte de automatiska dörröppnarna 

[...]

döden har sina mementon

det syns i spegeln idag


jag sluter min ögon

och minns:

det är något märkligt
med den verkliga sanningen

den viskar nästan alltid ohörbart

men när man väl hör den
så värmer den mer än något annat




Fri vers av Almagrundet
Läst 639 gånger
Publicerad 2006-03-12 20:36



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
lögn och sanning, at på grund av egna behov gå på något som visar sig vara anorlunda än vad man trott. att tro på sin sanning...det läser jag. vackert beskrivet, fina ord, bilder, uppbyggnad.
2006-03-13

  Cris
Ååh.. så berörande.
Magnifik titel.
Ävenom signalerna lyser så kanske man inte är stark nog att
orka med att bry sig om dem
2006-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet