Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... äsch, jag menade förstås Vår nya dag, du koltrast och jag!


Min nya dag tar vid...

 

Ingen chans att röra sig över gården

utan att Koltrasten får syn på mig.

Hon skuttar över stigen

vill förmedla sig.

Hela natten har hon farat för

de små livens liv

de skälver i sin dragiga kupa

invid väggen till mitt hus.

 

Hon, koltrasten sitter och väntar på mig

i vinbärsbusken

hon väntar på vår tvillingplockning

av de röda saftdrypande bären.

Jag sätter mina i korgen

hon placerar sina i

små gapande koltrastungars

näbbar och hoppas på det bästa.

 

Vi ses igen till kvällen!

Nu tar jag en tur till skogs.




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-07-30 09:20



Bookmark and Share


    Tollwut
Vackert! Jag gillade den..
2013-07-30

  Eva Helene VIP
Ömsint, vackert och nu i kvällningen återser ni varann, gott att veta.
2013-07-30

  walborg
Oj vilket samarbete att plocka av bären ... underbar dikt
2013-07-30

  Minkki VIP
gott att vara vi med en koltrast :)
2013-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP