Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Njutbara barn



Färgrik klänning i rätta stuket på grannens flicka är bara ett måste
Lyser som självaste sommarblomman och jag måste bara få fota

Skimrande lyser flickans ögon inför den kommande bröllopsfesten
Endast håret som inte är okej och klart men hon lyser ändå så klar

Killen som börjar bli riktigt stor står där så fin i sin gröna punkfrisyr
Häftigt flera gånger om och jag måste få föreviga honom på bild

Lysande neongrön med mörka vackra ögon som ofta glittrar till
Du och alla de andra barnen ger mig er kärlek med att bara vara

Flickan som ofta är utan sin kappa charmar många efter vår gata
Där finns storasyster och storebror som alltid är så häftigt glada

Skönsjungande anländer tösen cyklandes mot mig och jag blir glad
Där kommer rara flickan och hennes bror ut från det gula huset

Barn har passerat och blivit stora men de finns ändå kvar hos mig
Om ni visste vad jag njuter av att få vara med och se er växa upp

Ystra lekar och frågvisa frågor som kan vara svåra att svara på
Glada skratt blandat med lite ilska och några tårar det är barn


Ni är gatans barn och jag njuter så av att få ha lite del av er alla


© Ann-Britt Berglund
8 augusti 2013






Fri vers av Ljusletaren
Läst 367 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-08-08 14:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Attfåfinnastillglädje
2013-08-10

  Lindha W Gustavsson
Härligt ordat om dina upplevelser och kontakter med grannarnas barn/ ungdomar. Kul foto.
2013-08-09

  soligajag_1 VIP
En sån underbar dikt av dessa härliga barn som är såå naturliga!!!

Jag njuter av din dikt som ger mig kärlek o harmoni!!
2013-08-09

  anits VIP
Så fint och kärleksfullt skaldat
njuter av dina fina text
2013-08-09

    ej medlem längre
O' va fint...
2013-08-08

    ej medlem längre
Så mycket värme och kärlek dina ord innehåller.
2013-08-08

  Tarantaran
Vilken härlig lockande
grönskande kalufs!! -
frestar att fråga om
vi kan byta ungar, bara
ett kort tag!?!: du gör
våra till njutbara på ditt
recept, och vi får njuta
av dina!!..vi kan försöka
att inte curla bort dem..
vi bara njuter av dem!! /
kram
2013-08-08

  Lars Hedlin
VAckert fångat och hyllat!
2013-08-08

  Bo Himmelsbåge
O jaa ... våra Kärleksbarn ... som alltid vill testa o experimentera ... men som vi förstås älskar ändå ...!!! En Härlig o kärleksfull beskrivning av de finaste vi har ...!!!

Applåd!
2013-08-08

  Sunlight
En sådan varm och kärleksfull hyllning,
till barnen som de är, och skall få vara -
fria att få vara sig själv.
Det är kärlek!
2013-08-08

  Nina.H
Åh.. det är så man smälter
av denna varma hyllning till
dessa glada sköna barn små
som stora.. Underbart!
Den här måste jag spara!!
2013-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren