Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förbindelser

 

Ännu ett tåg och jag rör mig österut

medan solen går mot väster.

 

Fåglarna utanför fönstret

flyger lågt över fälten nu,

där säden redan börjar gulna.

Jag tänker att hösten är underskattad

och att alla dina dagar är snyggdagar.

 

Två flygplan ritar streck mellan molnen,

en berättelse om förbindelser i blått och vitt.

Jag tänker att det finns så mycket skog,

så många sjöar och snart är jag hos dig.

 

Naturen har verkligen fattat det här

med det gyllene snittet.

Det är så uppenbart så här i förbifarten

en fredag i slutet av augusti.

 

Vi närmar oss Katrineholm nu,

staden där en tant en gång oroade sig

över att jag inte åt ordentligt.

Helt enkelt absurditeten i detta.

 

Då var det vår, en tidig förmiddag,

och jag vill dela allt med dig.

 

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 466 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2013-08-23 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd