Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Metafysisk diet

En bägare vatten
Ett skålpund ris
En nypa salt

Är det så man kan sammanfatta
en människas behov?

Ett befriande skratt av glädje
mitt i djupaste misär
Ett skrik av förtvivlan
mitt i rikaste överflöd
Kan det bli tydligare än så?

Att annat är viktigt
socialt konstruerat
med djupa rötter
i ditt undermedvetnas fundament

Så innan du hävdar att du inte tror
vet att detta
är de troendes ödmjukhetsgemenskap:

Ett lyssnande på själens behov
En strävan att hjälpa sin nästa
Ett vilande i förlåtelse trots smärtsam insikt
om sin egen otillräcklighet

Innan du provoceras
när din nästa bär synligt tecken
på annan övertygelse

besinna att den sant troende inte är din fiende

Innan du tar avstånd
från din nästas övertygelse

tag ett djupt andetag
och lyssna på hennes själ




Fri vers av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-25 13:14



Bookmark and Share


    samole
Tankerespons:

Om det där med " ta ett djupt andetag"

det djupa andetaget är väldigt personligt
det når det inre, gråten och sexualiteten, det har med sårbarhet att göra,
och sårbarheten utvidgar sig i kärleken.

Jag tänker nu att det öppna andetaget kommer av att få vara i någons
omedelbara uppmärksamma och avslappnade sinnen.
men
Ofta tänker man på något annat.

2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)