Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Boken Vinden är min mor av Bear Heart och Molly Larkin satte dessa ord till mig. © Spanaren


I ordens saftiga mull

visdomens klokheter ger sig snabbt till känna via denna vises skrift

stunderna är flera när pennan understrukit ordens kraftfulla styrka

fullt av ord som bearbetas och ska mogna till sig för att sen sprida sig

leta sig in i mitt inre och ge kraft och mod och styrka för överlevnad

inse att ödmjukheten är det som berikar våra liv så enormt mycket

sluta döma och försöka kunna inse vad som går att göra allt bättre

målet är att nå nästa mål för att nå till nästa mål och att se bortom

klokskap som ska alstras vidare genom att vi inser litenheten i allt

makt och begär förstummar din själ och dina ögon blir förblindade

själens sträng förkrymps och det finns risk för en stor instängdhet

just litenheten blir stor när du inser vad den gör för oss i världen

breddar din själ och lossar fjällen och du ser med ens storheten

vattnad och gödslad är min själ och jag är väldigt berikad av ord

allt ska gro och varsamt behandlas för att slå rot på rättan sätt

© Ann-Britt Berglund
28 augusti 2013






Fri vers av Ljusletaren
Läst 321 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-08-28 19:18



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Mycket klokt
2013-09-04

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-09-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
ORD i rättan tid
som sprider kunskap
glädje och frid! Jag säger
bara ett dessa ord: SPRID!
***********************
2013-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
ORD
2013-09-03

    ej medlem längre
Varmt, klokt och gott!
2013-09-01

  Nina.H
Tack för härliga visdomsord!

2013-08-30

    ej medlem längre
Jag har boken i min bokhylla å har tidigare skrivit om Bear!
2013-08-30

  ResenärGenomLivet VIP
Så mycket fina ord att ta till sej och leva efter...
2013-08-29

  Lindha W Gustavsson
Underbar kort och gott!
2013-08-29

  Lars Hedlin
Insikter och klokord!
2013-08-29

  anits VIP
Mycket kloka och fina rader
2013-08-28

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2013-08-28

    ej medlem längre
Kloka fina ord.
2013-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren