Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undransflykt

vi skalar kött och blod
från förövarens förklaring
i historisk förenkling
av nutid och dåtid

så lätt att fly från undran
över sitt eget mörker
i ständig fascination
över den andres ondska

och djupt i vårt inre
bjuds bortförklaringens bekymmerslöshet

jag är ju inte nazist

jag är ju inte muslim

jag är ju inte kristen

jag är ju inte man

Men även den avskyvärde
har ett blodfyllt hjärta
och händer av kött

och historien kommer klä av oss vår mänsklighet
i dom över de brott
vi inte förmår se




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-31 07:46



Bookmark and Share


  Drömfångare
En av dina bästa! Den är verkligen rakt på. Det blir ju väldigt lätt så att man klankar ner på andras beteende - men hur många av oss skärskådar egentligen sitt eget?
2013-09-19

  Anoo Niskanen VIP
Mycket tänkvärt!
2013-09-18

  Kristina Wallbing
Här finns oerhört mycket tänkvärt!
inte minst:
"så lätt att fly från undran
över sitt eget mörker
i ständig fascination
över den andres ondska"

aj vad det sved i mig..

Som så ofta hos dig - insiktsfulla dikter som får mig att tänka till.
Tack Lavtege!


2013-08-31

  M M Mannheim VIP
En underbar dikt mycket fint komponerad!
2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)