Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte idag

 

Lockande toner letar sig mellan bröstben och lunga, tömmer pulsen ut i händerna, låter munnen pluta lite och axlarna lösgöra sig, en aning, lätt bara lätt. Då är det enkelt och inget behöver jag begripa och jag ser bara över axeln ett kort ögonlock när jag byter bana, ökar farten och visar min omgivning att jag är på väg.

Skriver några ord för dagen som kommer, byter tankar över en bit mozzarella, letar den inre kompassen. Jag vet vad jag är, jag vet vad jag kan, jag vet vad jag är värd.

Sötnosarna smular middag i sängen och sportsonen letar skor som jag lätt finner under en väska i hallen, tittar på disken och låter den vara, idag. Idag är det min dag. En ny. Frisk vind fångar färgen i mina ögon, de är stål.

Och visst faller jag, men inte idag.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-09-02 20:25



Bookmark and Share


  Chorin Raphael
Jag gillar slutet valdigt mycket, fint.
Starkt och vilt, samtidigt kansligt.

2013-09-09

  Anita Westin
flytande vardagsberättelse. Om det inte vore för inte idag. Och beslutsamheten i ögon av stål. Bra.
2013-09-06

    Birgersdotter VIP
Härligt nära ömsint skildring
2013-09-03

  Lars Hedlin
En fängslande text om din vardag!
2013-09-03

  hansensson
Lite Bridget Jones nästan, om du ursäktar. Fin.
2013-09-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP