Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånat namnet Vingly av Taran. © Spanaren


Vingly

Den 42 åriga och godmodiga kvinnan ler i sin fantasivärld
Virar sina bruna lockar runt sitt finger medan hon siar

Räcker tafatt ut sin hand så småfåglarna får sin föda
Varsamt pickar de i sig de godaste av frön som bjuds

Vingly är som djuren och är alltid lite skygg av sig
Tror att det är därför som de kommunicerar så bra

Närmar sig någon hennes integritet då blir det panik
Missat villebråd minns och blir för evigt skuggrädd

Djuren ger av styrka och kraft och när Vinglys själ
Hon vill inte förlora fotfästet igen och bli stenad

Bäst trivs Vingly när hon får vara anonym och fri
En burfågel längtar också ständigt ut till friheten

Bind inte upp Vinglys inre väsen med att känna till
Låt henne flyga med de andra fåglarna i sin önskan

Ser någon Vingly så ta tacksamt emot budskapen
Budskapen om att var och en är som den själv vill

© Ann-Britt Berglund
12 september 2013





Fri vers av Ljusletaren
Läst 263 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-09-12 13:29



Bookmark and Share


  ~LillMarlene Landen~
Lockande skrivet
2013-09-18

  Rozsi.kovacs

vackert poetet
2013-09-18

  Lars Hedlin
Jätte fint skapat med lite vemodstoner!
2013-09-13

  anits VIP
Så fint och vemodsvackert skrivet
2013-09-12

  Lynx63 VIP
Funderar & njuter
Önskar & drömmer
2013-09-12

    ej medlem längre
Önskar jag kunde flyga!
2013-09-12

  Nina.H
Så vackert .. jag ska hålla ögonen
öppna.. önskar se denna sällsamma
kvinna. Fint skrivet!
2013-09-12

  Tarantaran
Så vackert det blev med Vingly!
Tyckte om alla meningar här
men fastnade speciellt för:
" Låt henne flyga med de andra fåglarna
i sin önskan "..// magiskt, som en
härlig dröm! / kram
2013-09-12

  Maria Sundelin VIP
Mycket vemodsvacker
Får mig att tänka på en karaktär i en bok jag läst som kallades "mamma fågel"
2013-09-12

    ej medlem längre
Dina ord lämnar spår i känslorna att läsa.
2013-09-12

    ej medlem längre

Så fint skrivet detta ...
2013-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren