Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rämnad blev den, födelsen.

 

Saktmodigt skimrar i dovt de fallande

i sig väver de ett liv, till vem en näring

till ett frö, ett skott som får sin bäring

hejdar sig till intet, faller.

 

Hör hur vinden träffar runt brinnande

de mörka tidernas vittnesbörd

om en vinter alltid hörd

hur solen än brann.

 

kall är blåa isarna, bristande

bär en sång där allt föds

så ska och vattnet återge

till födan den brast

 

se hur spirande tar sig springande

väller fram utan väntan

grön står gläntan

vårens knopp sönder sprang

 

 

 

 

 

Så är mitt varande endast liv

så långt det nu tar till den återfödelse 

till evig bebrödelse

så ock

 

Död.




Bunden vers (Annat versmått) av Yrre VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-17 15:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En bra och fin text!
2013-09-18

  Catharina Edin VIP
oj, det här är ovanligt, och sannerligen vackert!
2013-09-17

  KYREUS of Sweden
Stilfull egenart,
samt
vackert gåtfullt
(:nytt) porträtt
av poeten/-missan
2013-09-17

    ej medlem längre
Vackert språk!
2013-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP