Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


en handfull bort

 

ett halvfullt paket cigaretter och en orange tändare ligger kvar på broräcket. jag stoppar omsorgsfullt ner tändaren i paketet och tar med mig det in när jag stänger för natten och lägger ner det bland mina anteckningar för morgondagens möte. plötsligt helt omotiverat ett liv senare tänker jag att jag kanske är en rökare, eller en vandrare, en med stav och grå hatt som slokar. eller så fyller jag tomrummet med sockerdricka och sprit om kvällarna och skärpa och vassa argument om dagarna. påhejad av strukturer och normer jag vill lägga åt sidan, på marken bredvid fötterna och lämna staden osedd.

hon stannar i mig med värme och lägger jag handen mot den lilla gropen precis under nyckelbenet så kommer gråten, hon är vacker i sin kärlek och jag vill att hon stannar. jag hittade henne korta stunder i tystnad och sorg och skratt och jag vill att hon stannar. jag behöver henne. hon behöver mig. jag är en bättre med.

drar en lång sticka mot plånet och väntar in mig. ljusen är korta men räcker nog kvällen ut och jag låter cigaretterna vara för nu.

 

[en bullig budda i guld ler mot mig med uppsträckta armar varje gång jag kissar på den lilla toaletten, det är mer information än du behöver inser jag, men va fan..]

 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-09-30 18:31



Bookmark and Share


  Anita Westin
Åh. Härochnuupplevelse. Tilltal och gränsöverskridande. Bra!
2013-10-04

  Lars Hedlin
Jätte bra förmedlat vännen!
2013-10-01

  Yrre VIP
Tycker mycket om texten, att hitta sig själv!
2013-10-01

    ej medlem längre
bra och fin
2013-10-01

  Mona Nordkvist VIP
Alla har vi masker som vi visar upp för omvärlden. Det finns sånt vi inte visar för alla.
2013-09-30

    ej medlem längre
sprit och sockerdricka: 'självförakt' heter den drinken
2013-09-30
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP