Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013-10-02


Högdalen

 

Rangstagatan 8
Portkod 1 0 4 6
Tanten som alltid ropade på sin svarta katt
Med de vita tassarna
Bibblan och boktävlingarna
Tandläkarmottagningen
Branden i papperskorgen
Flipperspelen nere i källaren
I sporthallen
Genvägen via höghuset
Upp för kullen
Ner för asfaltsbacken
Till Sjösavägen

 

Jag minns mig i

Högdalen

Jag minns dig i

Högdalen

 

Gubben i huset mitt emot stället där
Vi pallade äpplen
Tupphuset
Som lyste rött över centrum
Och strålkastarna från bilarna
Som rullade förbi över väggarna
i mitt sovrum

 

Högdalen

Jag minns

Högdalen

 

Jag minns berget
Kastanjeträden vid trafiklyset
Jag minns jag var en panter
Du ett lejon
Och äldsta brorsan sa att jag alltid sjöng visan fel
"Ingen tycker om mig, ingen vill ha mig
för att jag ÄR en liten mask"
I vagnen till dagis
Och hur jag brukade stoppa fingrarna i munnen
När jag blev osäker

 

 

Men växte vidare från förorten, i skärgården på

Värmdö

 

 

 

Och där tror man

att det bor 

 

 

 

 

snobbar 

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-13 19:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-10-14

    ej medlem längre
fint skrivet!
2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP