Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låt oss dansa med ögonbindlar

Jag ska röra mig framåt
ta ut segrar i förskott
och
aldrig kolla bakåt
samtidigt som verkligheten raseras

Jag ska dansa mig genom livet
glömma om hur solen kanske slocknar snart
och
mitt hem ska bli ett bed and breakfest
samtidigt som verkligheten knackar på mitt fönster

Vi ska sjunga sånger om imorgon
glömma vad som hände igår
och
sluta titta på propagandamedia
samtidigt som verkligheten skriker efter uppmärksamhet

Vi ska förneka sorgligheter
ta ut hela vårt kapital från banken
och
bli vilka som helst
samtidigt som verkligheten skrattar

Jag ska gömma mitt ansikte i händerna
bli vem som helst
och
fortsätta vara precis som alla andra
samtidigt som verkligheten nickar nöjt

för så länge vi dansar med ögonbindlar slutar misären existera




Bunden vers av Emelie Skoog
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-03 14:41



Bookmark and Share


  Synkoperad Progress
Jaså, det är en sådan dag där enskilda ord isoleras och repeteras.
2013-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Emelie Skoog
Emelie Skoog

Mina favoriter
Kyssars bal