Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Fjät

Sockeräng
täckt
av
vit snö

ser
spår
av
främling

leder
rakt
fram
till mig

jag
ser
direkt
spåren är mina

först
inga
spår
blev buren

sedan
små
små
barnfötter


nakna
flickfötter
bär
över
gräs och sten

tonårsfötter
inklämda
i
blanka finskor

arbetsskor
går

fabriksgolv

fötter
omnämns
vid
nya arbetsplatser

smärta
i
onda
tassar

tiden
lär
nya
spår att vandra

fötter
inser
livets
gång

njuter
är
i
skeendet

tänk
vad
fotspår
berättar

i
frusen
vit
Sockeräng

© Ann-Britt Berglund
18 oktober 2013




Fri vers av Ljusletaren
Läst 304 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-18 07:38



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Den gillades väldigt mycket av mig!
2013-10-20

  Glittertind
Fint skrivet Spanaren!
2013-10-19

  ResenärGenomLivet VIP
Ett helt liv i dina spår...tycker mycket om...
2013-10-18

  Nina.H
Så vackert skildrat om spår.. öden..
synliggjorda i snö!
2013-10-18

  Bibbi VIP
Jättebra.
2013-10-18

    Amisan
Dina ord sätter spår i mig, och jag har fantiserat vidare om dem som lämnat spår på Sockeräng. Tack!
2013-10-18

  Lars Hedlin
Vackert skapat!
2013-10-18

  Maria Sundelin VIP
Ja spår berättar mycket.
Jag hoppas dock att snön dröjer här.
Kramar
2013-10-18

    ej medlem längre
Fotspår i sockeräng - filosofiskt och poetiskt vackert.
2013-10-18

  Palett
Livets gång ..... Bra text !
2013-10-18

    ej medlem längre
Det blir många par skor under livets gång som nöts och slits i gång och språng. Fint diktat.
2013-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren