Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från "Evangelistens Testamente" av min man 1927-2000 Bild bokomslaget okänd fotograf.


Tuesday


'Tis Tuesday today
and a day like many others

The sun is shining and brings good grace
though we constantly blame eachother

The sun is shining over the children of mankind
and gives promise of an early springtime

but I am still a tender being of a peculiar kind,
though the sun is shining and passing does the time . . .


Tisdag

Det är tisdag idag
och en dag bland många andra

Solen skiner och ger gott behag
fast varandra vi ständigt klandra

Solen skiner på människors barn
och ger löfte om tidig vår

men jag är ännu ett underligt flarn,
fast solen skiner och tiden går . . .


Thore Forslund 1977

L Patrik W Johansson english version 18 Okt 2013

http://www.123minsida.se/toreforslund




Övriga genrer (Översättning) av Bibbi VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-10-18 21:01



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Jag slås av variationen i dikterna, denna har en lite annan ton än de andra jag läst.
2013-10-21

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Suveränt diktat av din Thore...! :) påminner mycket i ord o ton om Hjalmar Söderberg här..
2013-10-20

    ej medlem längre
Ja, vi är underliga alla och om sig å kring sig!
2013-10-19

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, tiden den går...oavsett vad som händer...så är det bara...
2013-10-18

  L Patrik W Johansson VIP
FLARN

(numera mindre br., se dock nedan under d) bark på vissa träd, i sht tall; numera i sht om den yttersta, tunn a o. lätt avfallande barken av detta träd; äv. om från trädet avskild bark (använd till varjehanda ändamål). ARVIDI 49 (1651; i rimlista). Tallbark den gröfre, Flarn .. kallad skäres til pråppar at sätta uti bouteiller. ROTHOF 543 (1762). Aftonsolen sken in emellan träden och målade .. tallarnes flarn eldröd. STRINDBERG Skärk. 80 (1888). – särsk.

övergående i bet.: fnas, skräp. HEDBORN 1: 151 (1835). (Myrorna) hvilka .. i stack draga allehanda flarn. FRIES BotUtfl. 2: 15 (1852).

(fullt br. i högre stil) bildl. o. i jämförelser, i allm. för att beteckna ngt lätt l. bräckligt l. värdelöst o. d. At springia är iagh lätt som itt flarn. FORSIUS Spec. A 5 a (1620). Jag wil alle barn, söndersmåla som flarn. KOLMODINUS Gen. D 8 b (1659). Lätt som ett flarn. ADLERBETH Hor. Od. 107 (1817). Trygga äro vi, fast ett flarn / blott är vår jordiska hydda. Sö DERBERG Rytm. 84 (1907). – särsk.

i numera obr. fÖrb. O! lemnen oss - vi äro barn, / Och våra lekverk och vårt flarn / Lät oss i ostördt lugn behålla! LENNGREN (SVS)2: 220 (1798). Han tingens väsen såg, ej deras flarn. BÖTTIGER 2: 195 (1853, 1857). Låt bli de högas bjeffs och de förnämas flarn. BÄCKSTRÖM Lej. 74 (1875).

(föga br.) om svag l. efterlåten person. Beskedliga flarn. LINDQVIST Herr. 208 (1917).

-från SAOB

Be well,
LPWJ
2013-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP