Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Negativitet kontra positivitet

Mörka ord studsar fram från tevens ruta
lägger till direkt in vid mina känslospröt

hjärtat nyper till av sorgsen maktlöshet
stänger av ljuset och visar bara mörkret

förvirras tro att världen ensamt är ond
matas med negativitet som sprids mer

huvuden duckas och ryggtavlor kröks
världen är ond mumlar alla oavbrutet

Där bland böjt folk går positiviteten
ljusstrålen studsar fram genom kön

bestrålar och läker med munterhet
lycksaliggör lyckans alla små ting

det kuvade folket lyssnar och ler
sträcker på sig och famnar ljuset

saliggör djupa glädjens positivitet
leenden utsprids som en vårvind

hjärtat bultar av positiva känslor
accelererar med snabb hastighet
skingrar hopplöshetens hårda klor

mörkret göds inte av vanmakten
anas bortom ljusets skira förhänge

© Ann-Britt Berglund
31 oktober 2013










Fri vers av Ljusletaren
Läst 313 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-31 09:30



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint med ljus när allt är ledsamt
och mörkt
2013-11-04

  ResenärGenomLivet VIP
Jaa...det positiva ljuset behövs...mer av det...tack för att du vänder de mörka orden till hopp...
2013-11-01

  Lynx63 VIP
Ja fy så mycket negativa saker man får via media.
Tur att vi har dig och alla andra som skriver positiva saker. Kram
2013-10-31

    ej medlem längre
Dagens media ... Ja, det kanske alltid har varit så.

Behövs fler såna här påminnelser om att Livet är Vackert.
2013-10-31

    ej medlem längre
Skönt att det lite positivt bland alla ledsamheter.
2013-10-31

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr läggs allt för mycket fokus på det negativa.
Kramar
2013-10-31

  Lars Hedlin
JA om man kollar omvärlden och nyhetsflödet så är det mycket negativa saker runt om världen just nu tyvärr..kram
2013-10-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Negativ tycks vara
nyckelordet numera.
T o m forskare har
fått fram som studerat
pos. som neg. flöden
där leder de negativa
stort, men säger som
Du att det enda som
bär och ger vingar är:
Kan vara ett enda positivt
ord, det kan spridas
som en god löpeld på
någon minut över hela
hela vår jord! Ett så´nt
ord just bringar de
vingar som allra
bäst klingar!
Du har så rätt








2013-10-31

  Glittertind
Visst är det så... Det känns nästan som plikt, att känna medkänsla med allt lidande... Man ska inte tro att livet är så enkelt, och naivt dansa, när de på andra sidan jorden genomlider naturkatastrofer. Någon ny sorts Jantelag. Hur har du mage att vara lycklig? Liksom
2013-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren