Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

illusionisten.


jag trodde länge att din axel var en hållplats
med extraordinära vaddar, precis som en hockeyspelare
bred, trygg och beständig på kalla ytor.

jag trodde också länge att du var en djupgående lodrät kyss att möta
i mellanpartierna, långt nere i diafragmans värld.

tänk jag trodde att du kunde lära mig att andas
på ett smärtfritt och energisnålt sätt.

men allt visade sig vara en illusion
ur min gamla trollerilåda jag fick av mamma
när jag var fem.




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-06 14:13



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Illusioner ja- märkligt vad dom går i arv- superbt!
2013-11-08

  ~Leonardo~
Visst är det skillnad på illusioner och magi??! man tror det man vill tro på, det är en del av självbedrägeriet har jag en gång läst nånstans. inte lätt att va människa sade Strindberg. ( jag hatar denne besserwissern)
2013-11-06

  Stefan Höglund
underbart bra om förväntningar
2013-11-06

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker texten är tydlig nog. Att ha förväntningar på livet och människor är gott, så länge bara godtrogenheten inte lämnas ensam att regera. Texten förtjänar sina trenne rosor, av rödgul nyans.
2013-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP