Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blOtT

 

 

Det finns inget mörker, säg vad är ljus

hur mörkerstigen nalkas

hur höljd är krusets brus

vi glädjefyllda kalkas

 

varthän står en vinter

när bästa tid är vår

hur ska den isas, kallas

under julens feta krås

 

höljd som ett dunkel

frid i förstugans trapp

bocken skrapar klöven sin

och kastar in en klapp

 

Röd och trind tar Tomten mot

klapp och och glögg därtill

och över skyar drar han förbi

röd och fet och trind

 

säg har du Oden tredje ögat 

siar du om smått

ser du kanhända

allting som vi fått

 

saga talte om en tid

hur rimtursen frös allt till is

och gumman tö slaskade och for

där sommaren grönskade i bris

 

Det finns inget mörker, säg vad är ljus

jo, hur du ler vid åsynen av mig

kanhända det bara är ett simpelt ting

men för mig världens största grej.

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-15 20:48



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skrivet
2013-11-18

  Lena Själsöga Keijser
så fint skriver du...mörkret
2013-11-17

    ej medlem längre
Mycket fint Yrre!
2013-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP