Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Får man skriva dikter om det svåraste som finns? Om ofattbar smärta man själv inte upplevt? Om ondska man inte förstår? Här ger jag mig ut på riktigt tunn is…


en syndabekännelse

Jag bekänner
tungan som formar de välkända orden
sinnet som vandrar medan kroppen talar

att jag har syndat
men orkar jag förlåta igen?
Fast sist, visst hade han skäl
och han var så stressad av jobbet

jag har inte älskat min nästa
och visst älskar jag honom trots allt
ibland är han ju så snäll

som mig själv

orden slår mig som en örfil
och var sekund blir en evighet
Verkligheten vrider sig
kring en ny insikt

Det är inte honom jag ska förlåta

det är mig själv

För att jag inte älskat

mig själv

För att jag föraktat mig själv
så som han föraktar mig

För att min största synd har varit
att jag förlåtit honom
igen

och igen


Så griper skräcken tag i mig:

Jag har alltså ett val
men utan garantier
och min insikt är en bräcklig sköld
mot föraktets makt




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-28 18:58



Bookmark and Share


  Drömfångare
Som sagt - starkt. En av dina starkaste faktiskt.
2013-11-28

  Kristina Wallbing
Mycket bra! Och slutet särskilt tänkvärt.
2013-11-28

  Angela Bohlin VIP
Tänkvärda rader
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)