Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Levnadskall kallelse



en
vacker
slank
skepnad

utrustad
med
isig
kallsinnighet

skådar
okänsligt
via
isiga irisar

riktar ögat

sårar
genom
köld

tuva
gräs
stigar
vägar

bäckar
älvar
sjöar

ris
mossa
grus
stenar

ögonkastet
förfryser
allt
sekundsnabbt

isigt
klirrar
isbelagda
tappar

i hår
kropp
handleder
anklar

strålar
skiner
blänker
glänser

silverstjärnor
dansar
över
allt

solen
smälter
tinar
töar

kylan
förstärker
utökar
ökar

kraften
makten
härligheten
betydelsen

ärar
sporrar
eggar
lovprisar

Isdamens
kringströvande
bitande
raider

från
höst
till
vår

© Ann-Britt Berglund


























Bunden vers av Ljusletaren
Läst 255 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-11-29 09:27



Bookmark and Share


  Densen VIP
I bland behövs inte ord för kommentar;)

Du får ett ;) ...av mej

Ok! Blir några ändå:)

Tycker om den sista versen, liksom slutet på ett klassiskt stycke musik, som har gått i lite olika "tempus", heter det så?... slutar sedan i ett crescendo;)

Vackert spelat;)
2014-01-20

  anits VIP
Härligt skaldat!
2013-12-05

  Bibbi VIP
Bra fångat.
2013-12-03

  Maria T
Vackert när isdamens snökristaller glittrar i solen
2013-12-02

    ej medlem längre
Fyndigt värre å jag har börjat halka!
2013-11-30

  Lindha W Gustavsson
Rappt och härligt diktat!
2013-11-30

  bittemi VIP
Gnistrande isiga ord! Jättefin
2013-11-30

    ej medlem längre
Fin sammanvävan av natur och människa.
2013-11-30

  Linda CH VIP
Isande, mäktig och grann!
2013-11-29

  Glittertind
Riktigt riktigt fint!
2013-11-29

    Birgersdotter VIP
Vacker text
2013-11-29

  Angel of love
Väldigt vacker text.
2013-11-29

  louisegirl

Så vackert!
2013-11-29

    ej medlem längre
Spännande vackert med vinden/kylan som en dam. Väldigt fantasirikt!
2013-11-29

    ej medlem längre
Så bra du skrivit om isdamen! Vacker, vit men vass.
2013-11-29

  Maria Sundelin VIP
Ja vintern får ett allt starkare grepp nu.
Kramar
2013-11-29

  träsnidaren
Väldigt trevligt att läsa. Mycket vackert med isdamer och silverstjärnor.

Fint!
2013-11-29

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint!
2013-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren