Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2013-12-05


Författare i din bokhylla

 

 

Tänk att få stå där bland författarna i din bokhylla

 

 

Kindpussas och mingla med:

Agatha Christie,
Tom Clancy,
Edward S.Ellis,
James Fenimore Cooper. D
Einar Malm
Karl May
Och en hel drös "kockar" inne i kammaren...
Nere till vänster i högra hörnet

 

 

Låna raggningsfraser de flörtar med
Fråga: Vilka meningar använder ni
för att få henne att rysa?

 

 

Jag undrar, vad skulle de skvallra om dig?
Hur skulle de formulera sig...
Skulle de vakta sina tungor?
För att de säkerligen i förväg redan anar
Att jag har ett gott öga för dig
Och en rad adjektiv att klä in dig i

 

 

Det skulle förmodligen bli en hel del fnitter
Och en fyrfaldig Ära att stå där och skåla!
(Fylla år, för dig)

 

 

De vet ju så mycket om dig
Karl May skullesäkert  efter några glas
berätta ett ord eller två
Om hur du som liten låg under täcket med ficklampan
Och läste hans ungdomsböcker om indianhövdingen Winnetou
Fast mamma och pappa bett dig att sova

 

Och resten av gänget, Hjortfot, Crazy horse, Falköga
Vi skulle säkert ha "A hell of a ride"

 

 

 

Jag?
Bland alla minnen/kategorier som står där samlade
Redo att bli avdammade

 

 

Du,
Läs mig mellan raderna
För jag är redo att bli inbunden
Smekt vid mitt namn, på ryggen
Jag är redo att bli tagen på sängen
Hårt och ärligt med dina tankar
Som vilar på huvudkudden
Att låta dig lägga dig mellan mina rader
Och bokmärka...min bästa sida

 

Och skapa bilder som du rör
Nu kan de bli våra egna

Ett kraftigt regn mot fönsterbläcket
En dejt med dina ögon
En torsdagkväll, under lampans sken

 

 

 

Du brukar alltid säga att:
”Kunskap är inte tung att bära”

 

Så tänk om du en dag har MIG, på läpparna
Tänk om jag en dag får äran att skriva din historia
Fylla dina kapitel...

Jag undrar

 

 

 

Hur Mycket skulle Jag väga?

 

©
/K




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 844 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-05 13:16



Bookmark and Share


  Johanna Svenningsson
Tänkvärd, rolig och väldigt unik!
2015-04-15

  Ronny Berk
tänkvärt, redan att våga väga sig är stort ...
2014-05-10

  To create a legend
Jäklar va häftig text!
Log stort desto mer jag läste.
Men kunskap, tja, det finns många saker som är tunga att veta
2014-01-08

    ej medlem längre
Hur kan du ens skriva på detta sätt, hur kan du ens beröra så mycket som du gör? Du skrämmer mig med mina egna känslor.
2013-12-21

  Mona Nordkvist VIP
Texten är kanon! :)
2013-12-07

  Lars Hedlin
Like it a lot
2013-12-06

    ej medlem längre
Outstanding!!! Vilka härliga bilder du manar fram, och som vanligt pumpar texten utav sinnlighet..
2013-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP