Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i nöd och inte i lust

 

Vari ligger bekräftelsens kraft, åtrån efter sötman som rinner längs egot och likt ett trampande i hängfly stoppar aldrig. Jag letade aldrig en närhet då den inte kunde finnas som en bild i mina upptrampade spår i en analytisk hjärna, jag letade aldrig förtroligheten, aldrig letade jag den totalitära förlamningen som förälskelsen förde med sig som ett spår i min kropp. Och aldrig letade jag njutningen av att vara älskad och älska. Trots att det föll sig så när händer följde händer och sinnen följde sinnen och alltid ska jag sakna känslan mellan kåthet och kaffedoft.

Du strömmar längs mina kindben och lägger smörjningen över mina slutna ögon, du tappar räkningen på måtten och bjuder mig din arm och en blå filt. Sakta lämnar jag livet. Sakta överlämnar jag mig. Sakta vet jag saker som jag skulle ha vetat. Jag är bara så här. Varken eller.

Kvällningen bjuder vin och ingen tröst.

Jag vet att det finns kyrkor som erbjuder frälsning, politiska partier som lovar mer än de håller, horbarer för att stilla lusten och familjeidyll för trygghet aldrig upprätthållen. Inget duger!

Så vad är det som sannerligen händer,

love

 

*

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-10 21:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra förmedlat..
2013-12-11

  Gunnar Hilén VIP
Fy fan va mycket känslor du trycker igång...men "inget duger"...åh jag vet ! men så slutar du med en asterix ! Du skulle ha stryk. Älskar denna grymma.
2013-12-11
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP