Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


en känsla av frihet

 

Jag gör mig fri, friare och bjuder skönhet åt musiken där på ängen, den där du stod, den där du log. Du vinkar mig hem, jag vinkar och vänder mig om. Du kommer inte åt mig längre, du är där du är och dina vänner slingrar sina armar om mig och jag bryter mig lös. Äntligen. Jag gör mig fri, knyter upp snöret till anken och låter den gå mot botten, jag drar den blå nylonlinan som det egentligen är åt mig och torkar fötterna när jag stiger i land.

Så målas det vackra och det smutsiga i samma färgbad och de trådar som skulle varit längst blir kortast. Du undrar i din enkelhet om livet är oss förbi, om levnaden slunkit genom nålsögat och om de år som varit många är de vi får. Du säger det i någon sorts ödmjuk frihetsförklaring mot mig. För mig. Det är mig du önskar lycka, men också dig.

Och ibland min kära undrar jag om detta är allt jag kan.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-12-21 00:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra förmedlat!
2013-12-22

  Ulf D VIP
De tunnaste trådar bär det tyngsta, känslan av att inte vara fri. Tillfället då allt lossnar, en ny landning. Jag tycker om frågan på slutet, den är stor.
2013-12-21

  Lindalou
En känsla av ödesmättnad. Lite sorgset månntro.
2013-12-21
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP