Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägens skäl

så möts plötsligt
hennes livs skilda trådar
i ett vägskäl

varför vet hon inte

för vägen har sitt eget skäl,
sin orsak som manar
till tanke efter det som skett,
som manar till eftertanke

En föraning om uppbrott och förvandling:
Efter detta blir inget sig likt
även om allt blir sig likt

Som en déjà vu
fast tvärtom:
Som att känna igen det liv man levt
som vore det någon annans

En stilla revolution
i tankens medelpunkt
och djupt i kärnan börjar fröet gro
för att växa till osynlighet

men känns
det gör denna nya grodd
när livet leker sanning och konsekvens
med hennes själ

kanske kommer du aldrig märka
förändringen
kanske det som är genomskinligt
från hennes håll
är en spegel från din sida

men för henne
är livet förändrat för alltid

igen





Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 415 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-25 01:21



Bookmark and Share


  Tino
Vilken genomarbetad text - Jag älskar det! Du lyckas med djupa ord och intelligenta meningar uttrycka dig så att du övertygar!
2013-12-25

    ej medlem längre
Talar särskilt till mig i natt, känns det som, tack
2013-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)