Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerat av havrelina http://www.poeter.se/Las+Text?textId=1705082


En liten tyghund

En liten hund
grå och mjuk
rufsig och älskad
fick följa med på äventyr

överallt måste den med
på cykeln till dagis
i bilen till affären
ut och lukta på snön

ibland försvann den
oroliga föräldrar letade förtvivlat
till barnagråtsackompanjemang
som snabbt förbyttes i lycka

så försvann den igen
nertryckt i undangömd sko
under veckor av saknad
innan skon åter skulle brukas

Planer smiddes
detta får inte hända igen
och i affären fanns
en ensam lite hund

Så gömdes reservhund
av utgången modell
långt bakom strumpor i vuxenstorlek
men originalet försvann inte igen

så nummer två
fick bli den förstes bror
av samma ursprung
men ändå så olik

den ena märkt
av lång tids kärlek
av smuts och tvättning
och äventyr

den andra fräsch och mjuk
ren och fluffig
och ändå älskad
från första stund

Och nu står de där
på hyllan och minns
en tid när världen
var full av magi




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 359 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-08 23:36



Bookmark and Share


  Tino
hahaha :)
2014-01-29

  ResenärGenomLivet VIP
Ler när jag läser...detta kan nog många känna igen...så mysigt skrivet...
2014-01-17

  Lilla kråkan
Kännsligt uttryckt.Underbar beskrivning av älskat gosedjur.
2014-01-15

  Drömfångare
Aww, underbart bedårande :)
2014-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)