Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vandrade i Emmaus i december och återupplevde vad som utspelats här. Växten heter Ilex internationellt har jag fått veta efteråt. Bild Goggle


Kristi Thorn.


En av de kristna traditionerna

är att Jesu törnekrona vreds

från kvistar i busken som

därmed kallas också

zizphus spina-christi

som betyder

"Kristi Thorn"

Matteus 27:29

och är sällsynt

men finns i

Emmaus


Hur det nu än är

med detta

så kan det

mycket väl

vara så

att törnekronan

till Jesus togs här


Jag ser händelsen

framför mig

att det var

för mig

han utstod

allt detta


och mitt inre

röres på nytt

i ny smärta

och tårar


För mig rann ditt blod

för dig rann Jesu blod

och för hela världens

synd och bortvändhet


Må vi besinna oss

och bedja om

inre andlig klarsyn

medan tid är


så vi ser

och beaktar

det som skedde


för att rädda

alla dem


som öppnar upp

åkallar Hans Namn

och låter rädda sig

i sen och mörk tid


Vi går mot mörker

och natt i tiden

och behöver

Guds ljus

mer än någonsin


så vi är redo

då Han vänder åter

på skyn




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-01-29 18:56



Bookmark and Share


  walborg
Tack Bibbi - spar allting Du skriver!
2014-02-03

  Rozsi.kovacs

starkt skrivet om lidandet som
jesus fick utstå men en fin förtröstan,
om hoppet att fortsätta tro
2014-02-03

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Du skriver ljus
2014-01-30

  Eva Helene VIP
Kraftfullt, fint!
2014-01-30

  L Patrik W Johansson VIP
Ilex som den kallas internationellt f ö glad du hittade ett ex av Masada innan de tog slut

Be well,
LPWJ
2014-01-30

  aol
vackert skrivet vännen,
2014-01-30

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skrivet.
2014-01-29

  ResenärGenomLivet VIP
Så sant! Vi behöver ljuset...en fin och tänkvärd text...
2014-01-29

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tänkvärda ord! Starkt skrivet!
2014-01-29

  louisegirl
Mycket vackert skrivit!
Applåd!
2014-01-29

  M M Mannheim VIP
En applåd här också!
2014-01-29

    ej medlem längre
Det är verkligen en ond tid, det måste man tänka på, och inte leva i mörkret. Så fint du har skrivit.
2014-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP