Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Döden är skrämmande ... men är den det egentligen?!?! Copyright Spanaren


Hemkallad

 

 

Brevet skrivs med text i svart fetstil

sen singlas det i väg

 

brevet flyger ned och upp

men mest ned

 

målfiguren är utvald sen länge

i enig menighet

 

dolt är det som blev överenskommet

endast de ljusa vet

 

livsaptiten är god och mycket god

svårt att läsa brevet

 

trycksvärtan svärtar

tårar rinner

 

räkenskapen görs

inte så illa trots allt

 

ung och förbaskat ung

men vad jag har levat

 

oron river i bröstet

orden klistrar

svetten rinner

värken exploderar

 

de fina stunderna räknas

livet levs fullt ut

 

textens budskap bleknar

görs beredd

 

hemkallad till ljuset

sista sucken dras

 

dör men föds

till ett nytt ljus

 

fri och åter

hemma

igen

 

©Ann-Britt Berglund

30 januari 2014

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 302 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-01-30 12:57



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
oron river i bröstet

orden klistrar

_________!!!!!!!!!!!!+++++
2014-02-15

  Lärling
Mycket fin text! Både sorglig och hoppfull.
2014-02-02

  Lindha W Gustavsson
Väl valda ord av dig i denna dikt som berör oss alla! Bravo!
2014-01-31

  ResenärGenomLivet VIP
"fri och åter hemma igen"...inget dåligt slut...mycket fint skrivet...
2014-01-31

  soligajag_1 VIP
Så vackert!!! Alla har vi ett liv efter döden!!
2014-01-31

  anits VIP
Så fint berörande och mycket
tänkvärt skrivet.
2014-01-31

    Mia Sedvall
Vackert skapat...
2014-01-30

  louisegirl
Så vackert skrivit!
2014-01-30

  Maria Sundelin VIP
Minnen. Som vaknar till liv.
2014-01-30

  Lars Hedlin
Så bra skrivit om livet efter
2014-01-30

  bittemi VIP
Vackra ord om döden
2014-01-30

  Densen VIP
Blir rörd över texten, men må detta inte gälla författarinnan...än?;)
2014-01-30

    ej medlem längre
Mycket berörande text, "dör men föds till ett nytt ljus", så fint!
2014-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren