Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåd som valuta

Om vi kom överens om att använda nåd som valuta
Och ömsesidig generositet.
Då skulle inte du kräva av mig det jag inte kräver av dig.

Om jag var en skeppare och mitt liv ett fartyg (om du tillät mig teckna en så enkel metafor)
Och du köpte en biljett med den enda valutan jag känner

Om du och jag drack te och det stormade
Och du visste att det här skeppet (som är jag) är ett av de minst sjödugliga i hela Egeiska havet, så att vi var tvungna att sitta mitt i matsalen (eftersom det stormar) där bordet är som mest centrerat och teet nästan inte skvalpar över

Om du dök upp och var närvarande
Utan att vilja förklara dig
Om inte livsvillkoren ursäktade någon av oss

Om de inte ens kom på tal för att vi bara rent instinktivt kände att vi borde sitta just här, med varandra
nu när det stormar så pass att teet skvalpar över
och bara ta vara på varandra

Och om livsvillkoren kom på tal så skulle vi vara
lika jämlikt centrerade som bordet där vi sitter




Fri vers (Fri form) av Vanja-Kristina Morgell VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-10 23:01



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Moget om respekt.
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell VIP