Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malm

Här i människosjälsgruvan
sjunger vinden

Andedräkt blandas med rymd
tid med evighet

modet
lusten
våra ständigt växlande humör
allt är gåvor och den enda möjliga gengåvan
är vårt jag

obearbetat malm
i sköra paket

I den dunklaste natt, i stabilaste glömska,
förnims den överjordiska dragningskraft
som är hans längtan
efter oss. Beröringen
när han genomlyser den råa malmen




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 420 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-14 21:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2014-05-08

  Kristina Wallbing
Fantastiskt fint! Särskilt de sju sista raderna..
2014-02-15

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell