Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av "Zappa livet" av Tillbringaren http://www.poeter.se/Las+Text?textId=1198421


Förlåtelse

spring vidare
för guds skull, stanna inte upp
fyll varje sekund med något nytt
och om sorlet tystnar
och inte ens en mp3-spelare finns till hands,
prata oavbrutet
om allt och inget

 

välkommen till tystnaden

se den tanke

som nu pockar på din uppmärksamhet

betrakta den

men lämna den sedan ifred

och låt tystnaden fylla dig

Om det hjälper tystnaden fortplanta sig

låt sångens ord eka

i ditt inre tempel

 

Du är så mycket större

på insidan än på utsidan

det är därför tystnaden kan skrämma

när sorlet tystnar

och svindeln drabbar dig

det är därför tystnaden kan läka

när du låter tiden stanna

och förlåtelsen drabba dig




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 398 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-02 08:18



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Vad roligt! Inbillar mig att det är såhär det känns för deltagarna i Så mycket bättre:-) Du formulerar det så vackert, speciellt i stycket om hur insidan är större än utsidan. Tack för läsning!
2014-03-02

  Anna Nyman
Ååå så bra...
2014-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)