Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
misstanke om livmoderkroppscancer


Oborstat rÅ

 

 

Djupsuckas finstilta, hur ska jag läsa

vad ska jag se?

 

hur ska jag andas

vågsamt le?

 

Springsamt skynda till de som vet mer är mej

om detta invaderade, denna äggformade grej

 

 

 

Som tagit hamn inuti mitt

tagit sig friheten, att växa fritt fått blodet att rinna

sprunget från urkraft som tillräknas kvinna

hur kom den till, vad har den att vinna

 

jag betackar mig, reser mig, detta äger inte min kropp

nej inte, aldrig, till det jag säger stopp

 

hädanefter får du vara en icke malingt besök

 

i min livmoder behövs inte mera stök

 

men själen darrar ja, som om ringklockan löpte amok

hur ska man genom detta bli mera klok

jag, bara en ringa, en ett damm, en droppe, ett jag

allt  mitt och jag ska leva ännu mången dag.

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-14 20:07



Bookmark and Share


  ULJO
Fint poetat
2014-03-14

    Birgersdotter VIP
Starkt berörande skriven kram
2014-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP