Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Djup begrundan

 

 

Blir besegrad av tankar som bär hela vägen fram

Klarheten finns både ute och inom i all enkelhet

 

Vibrerande rörelser ligger i luften och över allt

Världsalltet musicerar i vibrationens staccato

 

Ljus möter ljus i tillfällets renhet och fullkomlighet

Klockslagen finns inte längre i denna begrundan

 

Förbindelsen står högt och märkligt otvivelaktigt

Avskild från tiden men är ändå med i fullbordan

 

Upphöjd i avskildhetens inre

Eftersträvas gång på gång

 

Detta är ingången till …

 

© Ann-Britt Berglund

26 mars 2014

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 353 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-03-26 13:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön, stilla vackerbetraktan
2014-03-29

  Chawa VIP
Insiktsfulla ord som andas frid i ett stilla ögonblick av nu... Gillar "Klockslagen finns inte längre i denna begrundan" extra mycket... Härligt talande bild också!
2014-03-27

  Lars Hedlin
Tycker om denna text!
2014-03-27

  anits VIP
Så fint skrivet och mycket kloka tankar.
2014-03-26

  Maria Sundelin VIP
Existenstankar
Kramar
2014-03-26

  axveronika
Underbar
2014-03-26

    Birgersdotter VIP
Fina ord och tankar
2014-03-26

    Anna Sefyrin Höijer
Djup och lugn, vackra ordval och en välarbetad text. Gillar
2014-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Begrunda i lugn och ro är högtidsstunder.
2014-03-26

  Lindha W Gustavsson
Den tyckte jag mycket om.... vackert foto till!
2014-03-26

  Lärling
Underbara ord som du förmedlar...
2014-03-26

  LenaJohansson VIP
fin stillhet och rytm
2014-03-26

    ej medlem längre
Mjuka ord som leder till eftertankar.
2014-03-26

  Bo Himmelsbåge
En meditativ bild i ljus o stillhet...

En vacker tankeväckande dikt
med andligt djup o mening

...detta är ingången till...


Sparas i mitt innersta inom...
2014-03-26

    ej medlem längre
Vacker bild och plats för begrundan.
Fint diktat!
2014-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren