Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag är inte ditt Ex

 

 

 

Jag vill

Kliva in i ditt liv

Och röra till

Dig

 

 

 

På mitt sätt

 

 

 

 

Jag vill inte fylla någon
Annans skor
Nån annans skrikiga sneakers
Än mina egna

 

 

 

Du har gått dina vägar
Jag har slitit ner mina
På adresser
Jag valt att kalla "hemma"

 

 

 

Det är okej…

Var du varit innan
Är inte min ensak
Och egentligen rör det mig inte i ryggen
Så länge du gillar mig ända ut i fingerspetsarna
Och jag får dela framtiden

Med dig
Välja den högra sänghalvan

 

 

 

 

Men snälla,

Ge mig inte någon annans namn
Uttalat från dina läppar

Säg inte vem jag är lik
Annat Än mig själv

 

 

 

Jag är inte din mamma
Jag är inte din pappa
Jag är inte din brorsa
Jag är inte din syrra

Och jag är framförallt
Inte ditt EX

 

 

 

 

Jag är Jag
Och jag vet inte hur Det är
Att vara någon annan

Än mig själv
Hur det är att bete sig som ett svin

 

 

 

 

Varför ska jag behöva sota?
För någon annans svarta synder
Eller misstag...

Varför ska jag behöva städa upp?

Någon annans skit…

Varför ska jag behöva bevisa?
Mig oskyldig till motsatsen visar sig
När jag bara vet att vara mig själv

 

 

Du får ta mig på bar gärning
som jag är

För det här är ingen!

 

 

 

 

 

Trekant




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 507 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-03-29 14:13



Bookmark and Share


  Nina.K
Jag ska säga som vi säger i Norge - Jeg digger deg!!! Fan va du e bra!!! Du skriver så det går rakt i hjärtat och hjärnan - och ja, - du skriver så att man bara får lust att fortsätta läsa, - även om texten är slut. Bravo, bravo, bravo!!
2014-03-31

  Lars Hedlin
Bra framfört i styrka och ärlighet!
2014-03-30

    ej medlem längre
..nä man ska aldrig se sig
som någons annans ex...
..eller det andra som du uppger..

då är man helt fel ute..

..du ska vara du och inget
annat.. och ser man inte det..
ja och då är man ute..
2014-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver berörande om sårbarhet. Att få vara JAG. Inte jämföras med någon annan.
2014-03-29

  Tess74
Superbra, starkt och ärligt!
2014-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP