Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Spanaren


Torpet

 

 

Huset andas och viskar om fina saker sen förr i tiden.

Moränmarken silar fram sitt vatten till gårdsbrunnen.

 

Täljda timmerväggar i köket berättar om tider som flytt.

Sent 1800-tal såg torpet sina första dagar på denna lilla ås.

 

Veden brinner. Den är omsorgsfullt travad av naturlig kärlek.

Husqvarna Norrahammar heter järnspisen som i folkmun kallas för snålspisen.

 

Handvävda trasmattor pryder nötta golvplankor i olika vackra färginslag.

Prunkande är pelargonier i fönster som matchar tanken om en gammal och kär krukväxt.

 

Andas in sköna tidsdofter.

Beblandar allt detta med nuet och blir fullkomlig i min kärlek till torpet.

 

© Ann-Britt Berglund

14 april 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 376 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-04-14 10:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin känsla du får fram i din beskrivning...mycket trevligt...
2014-04-15

  anits VIP
En mycket varm och kärleksfull hyllning till torpet!
2014-04-15

  Maria Sundelin VIP
Det enda som saknas är doften från halvbrännt bröd eftersom det är så svårt med gräddningen i eldade ugnar
Kramar
2014-04-14

  Dito VIP
fin varm beskrivning
2014-04-14

  walborg
En kärleksfull beskrivning
2014-04-14

  Ingrid Trolle
Underbar beskrivning
av ett levande och
snällt hus.
2014-04-14

  axveronika
ja vilken härlig sinnlig upplevelse av torpet genom dig
2014-04-14

  Chawa VIP
Med omsorg fint berättade ord om ditt ack så kära torp. Du målar bilder så att jag kan se ditt drömställe!
2014-04-14

  Bo Himmelsbåge
Härlig beskrivning av din torpidyll!
Anar forna ägares arbete o id i det!
Känner hemtrevnaden o värmen blomma o andas i de handtäjda timmerväggarna!
2014-04-14

    Mia Sedvall
Jag förnimmer min barndom, underbart!
KraM
2014-04-14

  Lärling
Så underbart!
2014-04-14

  Lars Hedlin
SÅ härligt och fint!
2014-04-14

  Linda CH VIP
En riktigt fin idyll! Förstår att du trivs.
2014-04-14

    ej medlem längre
Vilken underbar text!
2014-04-14

  Ponkla
Fint skrivet!
2014-04-14

    ej medlem längre
Tänk om jag ändå hade råd med en liten stuga, vilken härlig text!
2014-04-14

  Lindha W Gustavsson
Vilken varm underbar vacker dikt, helt i min smak!
2014-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Vackert och levande beskrivet.
Känns som om jag är på besök.
2014-04-14

    ej medlem längre
Så mysigt och trevligt det låter.
2014-04-14

    Monica Kvist VIP
Vilken härlig känsla att få vädra ut vintern och flytta in i sommartorpet.Jag längtar.
2014-04-14

  louisegirl
Förstår din kärlek till detta..
Låter underbart!
2014-04-14

  LenaJohansson VIP
vackert diktat
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren