Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


där hästar är fria

 

Nådens dagg har hållit undan hoppet och ångestattackerna. Försökt döda längtan och släcka känslorna, hållit dem korta. De bubblar fram som het lava emellanåt. Trycket över bröstet låter sig inte kuvas med sötade ord, inte med annat än den äkta egenkärleken. Jag lägger mig mellan skål och vägg och smörjer kroppen med vanilj, jag vill lukta gott när du ser mig. När du ber mig. När jag ber dig. En gång var jag för stolt för att be.

Min älskade sökte kärlek, min bästa vän lekte aldrig, mitt barn är allt.

Du ser trött ut, känns ledsen, inte uppgiven (lite sargad). Så lockas jag att hjälpa, stötta, trösta, låta dig vila i min famn. Du får om du vill.

Din hand runt mitt ansikte med en tumme strykandes över kindbenet. Räcker det då undrade hon. Knappt hörbart svarade jag – ja.

Och när han pratar franska och älskar sin kvinna och möter döden i fruktan och kärlek. Då vill jag vara hon. Sophie.

 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-05-10 14:37



Bookmark and Share


  Lennart Arvidsson
En text att långsamt ta till sig. Läser den flera gånger. Känner lite sorg för egen del att den tid i livet du beskriver känns som den är över för min del. Men också lite skönt.
Jag tycker om dina formuleringar. En del av dom stannar kvar efteråt "Nådens dagg har hållit undan hoppet och ångestattackerna"
2014-05-20

  Yrre VIP
Underbar!!!
2014-05-17

  Lars Hedlin
bra i beröring ord!
2014-05-12

  ResenärGenomLivet VIP
En fin, lite vemodig text...
2014-05-11

    ej medlem längre
titeln är en stjärna i en ensam rymd, detta menar jag som i synvinkeln om gardinerna är fördragna, fyren som tröstar och leder hem. dikten är hjärtat däri. tack.
2014-05-11

  Per Teofilusson
den känns.
2014-05-10

  Ronny Berk
uppskattar märkligheta texter !
2014-05-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP