Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


allt före finns efter

 

det är inte farligt att präglas på vidderna på ett omärkbart sätt. det tar tid att förstå sitt ursprung, kanske en hel livstid. plötsligt står det klart att allt fanns där hela tiden, där och då blicken lyfts från gatan och en blågrå amazon och husen och flickorna med utsvängda jeans, v tror jag bestämt, på ett vykort från förr. räcker det inte så.

kan inga fina ord, vet inte vett och etikett i blåa rum med alldeles för många gafflar, har mönstrade strumpor till kritstrecksrandig kjol, alldeles för kort och mina blusar har inga band att knyta rosetter med. vem som målat alla tavlor på museernas väggar känner jag inte till och klassikerna har jag inte läst, vinet vi får till den fina middagen tycker jag smakar gott och har en snygg etikett, räcker det inte så.

vet hur man skrapar en träbåt inför sommarens äventyr, kan svetsa med tillräckligt lite slagg och chokar lätt en volvo 244:a till start i minus tretti. klarar att göra mig snygg i grön arbetaroverall med skärp i svart och vet att akta mig för balkarna i fabriken när man har hjälm. tycker det är mysigt med en engångsgrill på stranden och gitarrklinkande där alla sjunger falskt, ölen som hör till har jag däremot aldrig lärt mig tycka om. jag säger tack när lokalvårdaren tömmer min papperskorg för jag vet hur det känns när man inte blir tittad åt på fina kontor och jag dansar styrdans som en gudinna, räcker det inte så.

 

det är farligt att förledas att dras in i varv av tid och rum som skaver. det räcker så.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-19 00:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En bra text som du förmedlar med känsla!
2014-05-19

    Lars Gullberg
Hello Kerstin !

Vilka bilder du framkallar. Det är livet
och det är mänskligt. En ljuv ton. En väns hand som sträcker fram en tanke.

Men också en självåskådning, Ttt se det fina utan schabloner och hävdelse

människan är vacker som hon är
2014-05-19

  SpamPippiL VIP
Jag for tillbaka till slutet av 60 och början av 70 talet. Tiden gick inte lika fort då. Underbart att du skrev just blågrå. Min amazon var visserligen röd men brorsans pv var blågrå. En text som fastnar.
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP