Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


att resa

 

han doftar gott, kinden är slät och kläderna är de snofsiga. på stationen slår hjärtat starkt och den välkända pirrningen drar genom kroppen, han har kört en sådär en mil eller två för att hämta sin älskade.

kvinnorna i affären kastade uppskattande blickar på honom. det tog ett tag innan han såg dem, han skulle bara köpa frukost och hennes favorit-the.

*

mer än tjugofem år tidigare stod jag på samma station och väntade, jag hade kört en sådär fem mil för att hämta min älskade. pirret i magen var detsamma kan jag tänka. jag hade en vit sommarklänning med blommor och volang. jag luktade gott.

när han tog emot mig i ytterskärgården någon månad senare log han med hela kroppen och hade lagt snusdosan på hyllan. för min skull trodde jag, för jobbprofilen förstod jag – liksom hänget som togs bort från örat.

det slutade med en cigarett nära mitt ansikte och en erfarenhet jag gärna vart utan

*

jag tänker att det handlar om prioritering. om känslor såklart, om kärlek, om omtanke, om förståelse, om samtal, om åtrå, om kyssar som smakar mjukt, om samlag, om ömsesidighet, om värme, om renhet i ett hjärta. och om prioritering. av den man älskar.

*

han doftar gott, kinden är slät och kläderna är de snofsiga. på stationen väntar han på den kvinna han har älskat i mer än femtio år, inte lika starkt alla dagar, men alla dagar. han mötte henne på en dans i storsund och jag brukar säga att han hade tur när hon lämnat sina glasögon hemma, men faktum är att han är en vacker, han är min far. han fick fler år av liv nyligen och jag vet att han förstår det.

*

den resa du behöver göra är inte lång, den är bara en resa i prioritering, om du vill.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-20 20:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
TAck för resan med orden ;)
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP