Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kratrar

Länge tänkte jag på allt
som du verkade ha förstått och på den
myrmark där dina stövlar sjönk när du gick framför mig
Att vända dig om tänkte du aldrig på.

Månen lyste och jag tänkte på de
kratrar som bildas när två föremål kolliderar.
Så stilla efteråt men synliga även för oss med
glänsande gräsmatta, våt av dagg.

Ännu en krater bildas på en annan måne
och lämnar sina spår och jag
går dunlätt omkring och letar efter ditt försvunna väsen.




Fri vers av Fitore
Läst 523 gånger
Publicerad 2006-03-27 18:12



Bookmark and Share


  tove linnéa
Gillar denna mycket!
Hur du upprepar 'tänkte på' i olika former
och visst det något kraftfullare ord än krater?
rent estetiskt sett
2006-11-30

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Detta är den bästa av de fem dikter du lagt upp på poeter! Full med guldkorn, bra hela vägen! Jag håller med föregående talare om att en femma är det enda passande för denna subtila text som innehåller så mycket.
2006-04-04

    G.
Du skriver om en otrolig längtan som man inte kan ta på.

"Ännu en krater bildas på en annan måne
och lämnar sina spår och jag
går dunlätt omkring och letar efter ditt försvunna väsen. "

Otroligt vackert uttryckt!

Bra.
2006-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Fitore