Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är sten och karamell

 

Mellan sten och ett hårt ställe, och där sötan finns, en blandning av surt. I dagar av leenden och högfemmande, fan vi är stolta. Har anledning.

Och samtidigt en förväntan, denna dagen är pur glädje.

Hon sa att jag är rätt i min väg, hon vill inte att jag kommer tillbaka, ja såklart om jag måste, men den strålande värmen och genuina glädjen hennes ansikte visar mig är mitt kvitto. Vi hann också dela sorgen över Europas val. Kanske är det de stumma, de talrika, de repetitiva, de som inte tänker av egen kraft. Men sorg. Oavsett.

Jag väljer, sväljer inte.

Riset binder jag för piassavan och inte för rygg. Eldarna brinner brandgula vid strandkanten ur oljefaten och kvällarna är ljumma. Det ligger en eka och väntar. Jag säger dig; kom.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-27 21:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tänker på soffliggarna när jag läser. Känner en sorg över de som inte insett dyrbarheten med en demokrati. Men jag kanske tolkar helt fel. fin text i vilket fall. Tycker särskilt om sista meningen, så talande replik. Med den skulle man kunna skriva och skriva. Tror jag ska låna den av dig någon gång, om jag får vill säga???
Jag säger dig; kom.

2014-05-31

  Lars Hedlin
Bra framfört
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP