Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack Ulf D för de tankestreck du tillförde till min dikt, läs Ulf D här: https://www.poeter.se/Medlem?writerId=33490


skuggsång [ med / - / från Ulf D ]

 

Där radar svalkan sina spår i
en skugga för starka händer

/på huden svala händer, för vilans skull /

 

De vrider tid över min rygg där

/ beröring rör vid alla minnen /

 

du lade dina nära 

/från början till ett nu
ett nu som aldrig kommer förbi
men nu en melankoli /

 

mitt slut

 

'I en vansinnesdröm kysser du min
syster och två infiltratörer
saboterar mina möten och
ingen ryms i de bilar som ska ta
oss till presenterna och kalaset'

/ i världen bland världar
en kaotisk blandning av intensiva
känslor i min malström
som rycks i stycken
av de få förryckta /

 

/ det är tid för dans
men alltid i en annan provins
än min, kom mod, kom fordom
ifrån en älskad/

 

plats, tid, kärlek

Jag stretar inte
jag frammanar inte

/ som en vind, bland vindlingar
av erinringar som avtryck
längs min väg
födda, pånyttfödda/

 

jag vet inte 

 

Här sjunger koltrasten sin skuggsång han
med gul näbb och den
svarta kropp som blänker tjock

Den följer sina streck den jag
kan endast se på
lyssna

/ett ögonblick blir mina linjer
ett med den svarta fågelns sång/




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-31 12:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-05-31
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP