Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I garderoben

det var inte de stora orden
eller ett öppet missnöje
som gjorde att hon tvekade

Nej, det var lukten i väggarna
Skämtsamma små ord i förbigående
Den talande tystnaden

det är så det brukar vara
för de som bryter mot normen 
i hemlighet

att omgivningens tystnad, 
omgivningens förgivettagande
talar så tydligt:

— Sådana kan inte vara en av oss

För i hennes miljö 
där allt ska ifrågasättas,
granskas och skärskådas

ja just här, 
finns det somligt som aldrig
får ifrågasättas

den outtalade sanningen
att det du inte kan mäta
finns inte

För det är inte bara kärleken
som är blind

Inte bara förälskelsen
som förskönar

Vetenskapen letar
i lampljusets sken
inte i mörkret

men tror sig vara

allseende




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 313 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-06-08 19:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja! vad bra!
2014-10-02

  Minkki VIP
skarp avslutning, bravo!
2014-07-05

  Drömfångare
Fler vetenskapsmän borde ta och läsa den här :)
2014-06-10

  träsnidaren
Häftigt! Uttrycksfull text. Den tilltar mig.
2014-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)