Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plocka svamp

Vill du följa med?
Det finns ljusa skogsgläntor
och tät urskog därinne

Det är inte alltid jag hittar något
Ibland har jag inte tagit mig tillräcklig tid
och själens jord väntar på regn

Vissa ställen återkommer jag till
Där brukar enstaka ackord 
lysa kantarellgult i den mörka mossan

Giftsvamparna låter jag stå kvar
men betraktar länge deras ihärdiga skönhet
som en övning i accepterande

Oftast blir det inte så mycket
i min svampkorg
och vid tillagningen sjunker det samman

Ändå tycker jag smaken finns där
–Kan du också känna den,
i den strof som blev kvar?

Be mig inte förklara hur det går till
Jag känner bara de översta lagren mylla
inte mycelens förgreningar i mitt innersta djup




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 271 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-06-16 06:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
som ett slag i magen (med förundran): "Ändå tycker jag smaken finns där
–Kan du också känna den,
i den strof som blev kvar?" ..utöver att jag älskar hela texten, med en simpel (JA simpel! och underbar), rubrik som fångade mig, direkt.
2014-10-02

  Minkki VIP
Lite komiskt att läsa detta just nu, idag - med en sats kantareller klar för morgondagens omelett och en kastrull med svampsoppa puttrande på spisen...

en fin allegori du skrivit
2014-07-05

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-06-22

  Isolus
Man får ta och köpa en svampbok så man känner igen de giftiga...
2014-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Jag har redan hittat kantareller... än är de inte så stora, men det kommer...trevlig text...
2014-06-17

  Drömfångare
I höst är det jag som går ut och plockar svamp :)
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)