Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på väg mot lugn

 

 fängslad och fjättrad

i din hjälpsökande ynklighet

satt du till sist som en liten vilsemyra

i din ljudlösa och ovärdiga ”gummtillvaro”

ljuset i din blick var slocknad

bara skymt av blänk då och då

rastlöst rullade du din stol

fram och åter i korridoren

fram och åter

sökande efter……någon

så trött till kropp och själ


ständigt samma syn för mina ögon

din magra krumma ryggtavla

alltid på väg utan att veta riktigt vart

rolös och rotlös i vårdhemlabyrinten

 

”vad roligt, är det du som kommer”

 

svårast var att se dina åldrade

overksamma händer

min barndoms trygga händer

oroligt fingrande på blusens fåll

min vackra starka kloka Mor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Eline.P
Läst 663 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-30 11:37



Bookmark and Share


    Maria Malm
Vackert skrivet, med mycket kärlek bakom.
2007-08-16

  Ingrid Nilsson
Fint skrivet om din kära mamma. Du var hennes glädje,säkert.
2006-03-30

  Gunwale VIP
vad vackert skrivet om din kloka gamla mor! känner igen alltsammans... slocknad blick. ådriga händer.Vart tog allt det roliga och lätta och glada vägen... Ja, svårt är det att bara kunna se på! Kärleksfullt skrivet, direkt till hjärtat.
2006-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P